Ezmiez?

Rövidebb - hosszabb Flash szösszenetek tesztje, amelyek pont megfelelnek arra az időtartamra amikor nem tudsz mit csinálni 5 - 10 percig. Ha játékot ajánlanál, azt megteheted a watzak kukac gmail.com címen, és még jól meg is köszönöm. :)

Kommentek

  • Jane Smith: Rohadt jó játék. De elég komoly, kezdőknek nem ajánlom... (2011.04.11. 09:35) GemCraft Labyrinth
  • Ernő88: Na szia! Kiteszlek linknek máris, és írtam egy bővebb E-mailt neked ;) Majd olvasd el... (2011.03.10. 09:17) Doom - Flatten Horizon

Címkék

RoboSockets

2011.03.21. 12:55 | Almalau | Szólj hozzá!

Címkék: aranyos robot tetris logikai

Úgy látszik a Tetris sohasem fog kimenni a divatból. Már 1984 óta rémisztgetik a játékfejlesztők közönségüket a rosszabbnál rosszabb klónokkal (valljuk be, nem lehet sokmindent alkotni az eredetiség oltárán ez esetben) Azonban - lehet nem ok nélkül - igen sok ember szereti tologatni a potyogó blokkokat. Egyszerű szabályok, pörgős játékmenet, még egy csimpánz is tud vele játszani (bizonyított tény), mi kell még?

A mai nap játéka is egy tetrisklón nem meglepő módon. Szerencsére azért nem teljesen ugyanaz mint elődje, van benne egy - két csavar.

Story (mert ilyen is van): haldoklik az anyagolygó, kifogyóban van a retardált robotok társadalma az energiából, emiatt újrahasznosítás szükséges. A már rosszul teljesítő de még működő társaikat emiatt be is hányják egy gödörbe. Humánusságról itt nyilván nem beszélhetünk, meg ENSZ sincs, úgyhogy ezt most szabad.

Játékmenet: Ha a sok selejt tucatárú összeköti a villásdugóját, energiát kapunk belőlük, ők pedig eltűnnek. Itt a csavar a rendes tetrisblokkokkal szemben: az adott egy négyzetnyi robot 4 oldalából X-en van villásdugó. Ha egy 5 hosszúságú láncot alkotunk, a lánc tagjai eltűnnek, mi pedig energiát (és pontokat) kapunk. Persze ez nem egyszerű, mivel a legtöbb robot annyira selejtes, hogy még karja sincs (esetleg egy, de gyakorlatilag az is haszontalan - emiatt hajigálják ki őket a selejtgödörbe valószínűleg). Sőt, ajándékdobozokban is eshetnek, amikben nem tudod mi van (tökmindegy mert úgyis rossz helyre teszed). Emellett a bolygó másik oldaláról is hajigálnak a lukba, szóval alulról is töltődik a járat robotokkal. Érdekes hogy pont akkor, ha megtelik az energiagyűjtő csík, lehet annyira hasznosan dolgozunk hogy abból állítanak elő egy új adag selejtet...

Extrák: Mert vannak olyanok is. Kezdve a szimpla bombával, ami jól lerobbantja az alatta álló fémkasztnit, a mutátorakváriumon át, ami szintén véletlenszerű! egyeddé változtat egy robotot, így válva szuperhasznossá - mi pedig idegessé -, nem utolsósorban az odébblökő izével, ami egy izé és odébblök. Na jó a fúró hasznos mert kifúr egy egész oszlopot. De ezenkívül látszik az inkompetens robotok tervezése, nem véletlenül kell meghalniuk.

Oh, a játék pontra megy, globális listával, szóval lehet híressé válni az egész internet előtt. Gyakorlatilag azonban döbbenetes eredményekkel vezetnek egyesek...

Link: RoboSockets

A bejegyzés trackback címe:

https://megintjatszom.blog.hu/api/trackback/id/tr252758507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása